Hoe het begon...

Het is al 20 jaar geleden dat we onze eerste duikvakantie aan de Costa Brava hadden en we zijn meteen verliefd geworden op deze regio. De prachtige kust, de kleine baaien, de prachtige onderwaterwereld en nog veel meer. Vanaf dat moment zijn we elke zomer op zoek gegaan naar huizen aan de Catalaanse kust.

Elk jaar vonden we een andere plek die ons verbaasde en opwond, van de Franse grens tot aan de monding van de Ebro in het zuiden van Catalonië. Samen met onze twee kinderen ontdekten we vele mooie dorpjes, idyllische baaien, watervallen, ... . Hoewel deze plaatsen geweldig waren, trok de Empordá ons als een magneet aan.

In 2008 openden we een winkel in België, die in zekere zin verbonden was met Spanje. We hebben Spaanse delicatessen en wijnen geïmporteerd, waarvan het merendeel afkomstig is uit Catalonië. Zo begon onze passie voor de Catalaanse keuken te groeien. De zuiverheid van de producten is waar we van hielden. De kleinere bedrijven die met zoveel passie hun producten maken. "Voor de tijd dat we Spanje niet thuis kunnen maken, brengen we Spanje naar België", zeiden we tegen elkaar en tegen iedereen die het wilde weten.

We hebben gedroomd om in de 'Empordá te wonen sinds we het voor het eerst zelf hebben ontdekt. Je zoekt al jaren, maar je vindt niet wat je zoekt... Daarom hebben we eerst een klein vakantiehuisje in L'Estartit gekocht om zoveel mogelijk van de streek te kunnen genieten. En dat hebben we gedaan! We hebben het huis gerenoveerd tot een tweede huis en genoten ervan als we hier waren.

Net op het moment dat we onze zoektocht naar een perfecte plek om permanent naar Spanje te verhuizen wilden uitstellen, werden we weer verliefd toen we ineens een 'masia' (boerderij) in Sobrestany vonden. Toen gebeurde alles ongelooflijk snel. Binnen enkele dagen besloten we de boerderij te kopen. Het pand behoorde tot een voormalige dierentuin, die in 2009 werd gesloten. Een ruwe diamant, vol geschiedenis.

We wilden deze ruwe diamant een gezellige Bed & Breakfast te maken - no nonsense - waar iedereen zich thuis voelt en kan genieten van onze passie waar we naar verlangen: de prachtige streek, een plek om uit te rusten, de Catalaanse keuken, hond vriendelijk (afgesloten terrein) en nog veel meer...

Francis & Sylvia