Over ons

Hoe het begon …

Het zal nu ongeveer 18 jaar geleden zijn dat we ons eerste duikverlof beleefden aan de Costa Brava en op slag waren we verliefd … de prachtige rotsachtige kusten, de kleine baaitjes, het prachtige onderwater leven en zo veel meer.

Vanaf toen zochten we voor de zomervakantie ook steeds een huis om te huren langsheen de Catalaanse kust. Keer op keer vonden we een ander huisje, tot zelfs helemaal op het einde van Catalonië, namelijk de delta van de Ebro.

We ontdekten samen met de kinderen prachtige dorpen, idyllische baaitjes, watervallen, …

Maar hoe mooi al deze plekjes ook waren, werden we als een magneet tekens weer naar de Empordá gezogen.

Toen we in 2008 onze winkel in België openden was dit ook weer gelinkt aan Spanje. We importeerden Spaanse delicatessen en wijnen waarbij bijna al onze delicatessen uit Catalonië kwamen. Zo geraakten we ook steeds dieper gepassioneerd door de Catalaanse gastronomie.

De eerlijke puurheid van de producten, dat was waar wij zoveel van hielden. De kleinere huizen die met zoveel passie hun product maakten.

We zeiden steeds tegen elkaar en iedereen die het horen wilde: ” zolang wij niet naar Spanje kunnen, halen we Spanje naar België”.

De droom om in de Empordá te wonen zat er al van in het begin in maar je zoekt en je vind niet …

We kochten ondertussen een vakantiehuis in L’Estartit, om toch maar de kans te hebben om zoveel mogelijk te genieten van de regio, en dat deden we ook. We verbouwden het huisje tot een comfortabele woning en genoten elke keer weer opnieuw.

En dan, net op het moment dat we onze “zoektocht naar het perfecte pand om permanent in te wonen” min of meer hadden “opgeborgen” voor later … toen was daar ineens de masia in Sobrestany… en weeral werden we op slag verliefd.

En toen ging ineens alles razendsnel: in een paar dagen beslisten we ervoor te gaan en kochten we de boerderij.

De boerderij was een deel van het voormalige dierenpark dat in 2009 werd gesloten. Een ruwe parel boordenvol geschiedenis …

Deze woeste parel gaan we proberen om te toveren tot een gezellige B&B, no nonsens, waar iedereen “thuiskomt” en kan genieten van al datgene dat ons zo passioneel beroerd: de prachtige streek, de rust, de Catalaanse keuken en zoveel meer.

Francis & Sylvia